Szombat, 18.05.2024, 22:36
Сайт Паладь-Комарівецької гімназії
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Vendég | RSS
Меню сайту
Статистика

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Головна » 2019 » Szeptember » 24 » Тиждень протидії булінгу у Паладь-Комарівецькій ЗОШ
12:51
Тиждень протидії булінгу у Паладь-Комарівецькій ЗОШ

Що таке "булінг" та чому про нього треба знати всім: як можуть захистити дітей батьки, та вчителі ?

Булінг – це відносно новий термін для пересічного громадянина, зміст якого кожен із нас не просто знає, а в більшості випадків стикався з цим явищем у дитинстві. Термін "булінг" – це агресивна поведінка щодо окремої особи або групи, з метою приниження, домінування, фізичного чи психологічного самоствердження.

Булінг може проявлятись у вигляді психологічного тиску (образи, приниження, погрози, ігнорування тощо) та фізичних знущань (удари, поштовхи, принизливий фізичний контакт, побиття та інше). Не рідко фізичний і психологічний тиск об’єднуються.

Від булінгу страждають і агресори, і жертви. Всі вони переживають емоційні проблеми, не вміють будувати стосунки з людьми, мають проблеми психо-емоційного розвитку. Вони потребуватимуть підтримки дорослих, які б допомогли їм розвинути здорові відношення з людьми не лише у школі, але й протягом усього їх подальшого життя.

З 16-20 вересня 2019 року, тиждень відбувся в заданій темі в навчальному закладі. Учні та викладачі нашої школи презентували різні ситуації, ігри, лекції, обговорили, що означає нашкодити школяреві, як батьки можуть допомогти  та що може зробити вчитель у цій ситуації.

Завдання вчителів - відслідковувати ситуацію в класі. Спеціалісти-конфліктологи пропонують дуже корисне завдання, яке допомагає визначити, чи є в колективі діти, які перебувають в ситуації жертви.

Перед початком уроків попросіть кожну дитину на аркуші паперу написати прізвища чотирьох дітей, з якими вона хоче сидіти поруч за партою. А також прізвище того, кого вона вважає своїм найкращим другом. Коли вчитель проаналізує результати, то легко помітить, кого з дітей «забули», не згадали зовсім.

Цей метод має назву «розстановка сил». Завдяки йому можна дослідити комунікацію в колективі й дізнатися, хто в класі жертва, хто агресор, хто є неформальним лідером, а від кого відвернулися однолітки.

 

Iskolán Belüli erőszak: 

hogyan küzdjünk ellene? Mit tehet a tanár És Mit a szülő, hogyan védhetik meg a gyereket?

Mit is jelenet az iskolai zaklatás: megaláztatást, szorongást, mérgező atmoszférát, amely hatással van a gyerekekre, a családokra, az iskolai közösségekre. Örökké tartó sebeket ejthetnek egymáson, hiszen a gyűlölködő, megbélyegző üzenetek nemcsak akkor és ott lehetetlenítik el a másik életét, hanem hosszú távú traumát okozhatnak.

A szeptember 16-20-ig terjedő hét az iskolán belüli erőszakról, zaklatásról, annak megelőzéséről és kezelhetőségéről szólt. Iskolánk tanulói és tanárai különböző szituációs játékokkal, előadásokkal prezentálták, beszélték meg, mit is jelent, ha bántanak egy diákot, hogyan tudja ezt kivédeni a szülő és mit tehet a tanár ebben a szituációban.

 

 

 

 

Переглядів: 349 | Додав: palagyi_iskola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Szeptember 2019  »
HKSzeCsPSzoV
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
uCoz